fbpx

Оснивање библиотеке

На иницијативу парохије ”Св.Василије Острошког” , а уз покровитељство српског удружења ”Српске Круне”, у току је оформљавање Српске библиотеке у просторијама Српског духовног – и културног центра у Пошгруну. За почетак имамо један број доступних књига, претежно писаца новијег времена. У будућности се надамо активном прикупљању штива како највећих, тако и оних мање познатих српских писаца. Како би обогатили фонд књига, од непроцењиве би вредности биле донације и наших људи који живе у Телемарку и околини, а који желе да поклоне књиге нашој новооформљеној библиотеци. У почетку би се базирали само на српске писце или штива штампана ћириличним писмом, а временом би се проширили и на стране ауторе чији су наслови преведени на српски језик.


Примарни циљ отварања библиотеке јесте да се приближи познавање српске књижевности, историје и културне баштине, као и да познати српски писци буду читани у дијаспори.
Такође ако има заинересованих за волонтерско вођење библиотеке или пак неко ко има искуства са радом у библиотеци или је само поштовалац српске књижевности, да нам се јаве .


Сви заинтересовани донатори и приложници за Српску библиотеку могу да се јаве на е-пост :
post@srpskakruna.no ili udruzenjesrbasrpskakruna@gmail.com

Унапред хвала на подршци и сарадњи

Српска Православна Црква ”Свети Василије Острошки” Oslo

Удружење Срба у Телемарку ”Српска Круна” Пошгрун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *