РЕГИСТРАЦИЈА

Можда Ви до сада нисте били члан наше парохије или познајете некога ко је скоро дошао у Норвешку а да није учлањен, па Вам се обраћамо са молбом и жељом да то од сада будете. То ће бити од обостране користи, како за Цркву и нашу заједницу, тако и за Вас лично.

Сви православни срби, настањени у Норвешкој, су чланови једне од две парохије Српске Православне Цркве у Норвешкој: Св.Василије Острошки у Ослу, или Св.Димитрије Солунски у Кристијансанду.

Познато је да се из државног буџета финасирају све верске заједнице на територији Краљевине Норвешке на основу броја чланова које одређена заједница може да докаже да има.

Регистрација се остварује директним контактом са свештеницима у Цркви или испуњавањем уписнице путем интернета.

ШТА ЈЕ РЕГИСТРАЦИЈА

Регистрација је, као и годишњи парохијал, редован допринос породице или појединца своме светоме храму. Поред материјалног, регистрација и парохијал имају још више морални значај за све нас, нарочито овде ван отаџбине.
Својом регистрацијом, парохијалом, као и доласцима у Божји храм, Ви доказујете да Вам Црква и опште добро српске заједнице, леже на срцу. Црква потребује Вас и Вашу помоћ, али исто тако не заборавите да и Ви потребујете Цркву и њену помоћ. Својом регистрацијом и уплатом парохијала Ви помажете редован рад цркве, свештеника, црквеног хора, као и организовање осталих духовних и културних активности при парохији, а тиме и рад целе српске заједнице.
Црква радо и увек притиче у помоћ свакоме коме је помоћ потребна, али се ипак некако радије и са већом обавезом одазива онима који се својом оданошћу цркви покажу да ту помоћ и заслужују. Редовни доласци у Божји храм, молитве, слављење Крсног имена, испуњавање црквених прописа, као и одржавање здравих обичаја, јесу докази како и колико ревнујемо и за Цркву и за нацију.
Немојте мислити да Вам никаква помоћ цркве неће бити потребна. Поред верских обреда као што су: крштења, венчања, опела, може Вам затребати савет, уверење, препорука, посета у болници или код куће и друго. Родитеље молимо да утичу на своје млађе који су завршили школу и почели да раде, да и они постану чланови парохије, што ће позитивно утицати на њихов даљи развој, како у религиозном тако и у моралном и националном погледу, што ће бити на личну и општу корист Цркве и нације као целине.