fbpx

Божићни поздрав

Драги наши парохијани,

У предпразништву долазећег празника Рођења Христовог , у народу познатог као Божић, којим је спасење свету откривено и дошло рођењем Богомладенца,ми Ваши свештеници храма Светог Василија острошког , Вас све поздрављамо радосним поздравом :

МИР БОЖЈИ И ХРИСТОС СЕ РОДИ,

желећи Вам да радост коју је осетила света Породица, пастири и ангели буде и Ваша радост а светлост витлејемске звезде, која је довела мудраце на поклоњењу Новорођеноме обасја све , домове Ваше , срца и да сви заједно у тој радости и светлости дочекамо и поклонимо се Богомладенцу Христу.

У ова чудна времена , желимо Вам и срећну ,здраву, благословену наступајућу Нову 2021. годину, годину која означава управо годину од рођења“ Детета које нам се даде“ , Предвечног Бога рођеног у времену од Пресвете Мајке Богородице. На многаја љета!

Подсећамо Вас да на Бадњи дан НЕЋЕ бити традиционалног окупљања као и свих ранијих година већ освећене Бадњаке можете узети сваки дан у наведено време.

Црква је отворена сваки радни дан као и суботом од 9-15 часова.

Недеља од 8 -13.30 часова

На Бадњи дан и Божић од 8 -17 часова.

Они који одлуче да на Бадњи дан крену ка Цркви молимо да се у наоружају стрпљењем јер ћемо се у свему придржавати епидемиолошких и законских правила Норвешке а то значи и врло ограничен број оних који у истом моменту могу бити у цркви.

Тога ради апелујемо и подсећамо: освећене Бадњаке можете преузети и ранијих дана!

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ! СРЕЋНА И БЛАГОСЛОВЕНА НОВА 2021.ГОДИНА!

Ваши свештеници:

в.д.  старешине  храма : протојереј-ставрофор Душан Раковић,

протојереј  Горан  Босић,

протонамесник Александар Зељковић,

јереј Драган Јованов

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *